Bygdebroderi

Förra veckan bjöd på Intensivbroderi igen. Två dagar med broderi morgon, middag och kväll. Den här gången fick vi börja med bygdebroderier. Hallandssömmens bottenbroderier höll på att ta knäcken på oss alla på torsdagskvällen. Inte ett ljud hördes när sexton flitiga (men så trötta) damer försökte sig på att förstå hur alla stygn skulle läggas. Ibland (ganska ofta)dånade det till av ett utbrott när någon sytt fel. Det blev en hel del som fick repas upp och sys på nytt den kvällen.

Ibland kände jag det som att jag var på en avancerad mattekurs. Det gällde att "knäcka koden" för hur stygnen skulle läggas och i vilken ordning allt skulle göras. När jag väl fattat så var LÄTT! En del av de där sömmarna tvivlar jag på att jag någonsin kommer att förstå... Förlusten är inte så stor, jag tvivlar också på att jag kommer att sakna dem.

Som distansuppgift till nästa kurstillfälle ska jag jobba med Jämtlandssöm. Den bygger mycket på langett, men också stjälkstygn och liksidig plattsöm. Stjälkstygnen tycker jag är roliga nu, sen jag lärt mig hur man ska göra i förra veckan.

RSS 2.0