Blommor i vår gamla silverskål.



Det här är "Blommor i vår gamla silverskål".

Det är nog det första sparade fria broderiet jag gjort, i alla fall i större format.
Jag har använt brodergarn och stickgarn, knappar, paljetter och presentsnören.
Allt monterat i en gammal spegelram. Den hänger på väggen i mitt arbetsrum.


Blommor

Under sommartiden hinner jag inte brodera så mycket, då ligger jag mest på knä i trädgården och rensar och pysslar med alla växter. Ibland får jag idéer som jag sen förverkligar när det blir kallt och grått ute.


Den här kudden heter "Lilja".



Vita blommor är så vackert på sensommaren. Då lyser de vita blommorna upp trädgården när det börjar skymma. Här finns inga vita liljor men gula dagliljor och gammeldags orange lilja har blommat på försommaren.

Långsamt vittrande



Mitt bäcken som alltid värker, kändes för ett tag som om det höll på att vittra sönder, spricka i smulor.
Då blev det denna tavla av det. På något vis lite lättare att stå ut...



Den är sydd av många små knutar för att få den söndervittrande ytan. Tunna sprickor och ett öppet rött sår. Så känns det ibland. På det här viset kan jag se min smärta med egna ögon och ibland kan jag visa den för någon annan...

Oförgänglighetens blomma

Jag är väldigt intresserad av ikoner och det bildspråk som finns i dem. Ofta tittar jag på olika ikoner på nätet. En dag fanns hon där, "oförgänglighetens blomma". Namnet startade en reaktion hos mig. Ja, "oförgänglighetens blomma" ska broderas!

Jag hittade en blommig duk med gamla kaffefläckar på. Den duken har varit min farmors en gång. I ett hörn var den trasig också. I en annan låda hittade jag små virkade dukar. De var sammansatta av virkade blommor. Det var min systers svärmor som virkat dem en gång. Rött sammetstyg fanns i skåpet och de där guldbanden som jag sparade när jag klädde om vår gamla soffa...




När hon var klar såldes hon och blev till en present till en nyvigd präst.  Det var passande tycker jag!


Broderieva uppstår

Med denna blogg har jag tänkt att visa lite av det jag håller på med hemma på min kammare, eller ute i trädgården , eller på tåg och på stationer eller...
Ja, jag broderar ju överallt och nästan när som helst men mest hemma vid mitt arbetsbord. Jag skulle också kunna säga nästan hur som helst för jag använder mig av fritt broderi. Det betyder att jag blandar tekniker och material huller om buller och precis efter mitt eget huvud. Jag har sytt med presentsnöre, rep och ståltråd bland annat.

Mitt första stora broderi heter "Maria"


Det sydde jag 2007 efter att ha "Drabbats" av Sten Kauppis stora broderier på THS i Bromma. Från den stunden jag såg hans broderier första gången blev mitt skapande sig aldrig likt! Han blev min ikon och ledstjärna!



"Maria" hänger på väggen i mitt arbetsrum och jag ser henne varje dag.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0